Favoriet
Terug naar overzicht

Kom werken of stage lopen bij ADM Europoort, een fabriek die sojabonen en raapzaad verwerkt tot voeding voor mens en dier!

Details

Combined Shape
Vr. 1 Sep 2023
MATCH
ADM Europoort BV
careers

ADM (Archer Daniels-Midland Company) is een Amerikaanse multinational, actief in de voedingsmiddelenindustrie. Wereldwijd hebben we meer dan 270 fabrieken en 420 installaties: daarmee dragen we zorg voor levensmiddelen, dranken, voedingssupplementen en dierenvoeding. Niet elke organisatie biedt je de kans om dankbaar werk te doen dat het leven van mensen over de gehele wereld helpt te verbeteren. Bij ADM doen we dat dagelijks!

ADM Europoort B.V. verwerkt sojabonen en raapzaad. Er werken ruim 315 mensen in onder andere een bulkterminal, een crush & extractiefabriek, een raffinaderij en een laboratorium. De operators van de verschillende processen, laboranten en monteurs werken 24/7 aan deze processen. Door onze veelzijdige dienstverlening hebben wij ook diverse functies: je kunt aan de slag van engineer tot laborant. Onze medewerkers zijn trots op ADM en blijven lange tijd bij ons werken. Het Top Employers Institute heeft ADM ten slotte gecertificeerd tot Top Employer: het is een echte favoriete werkgever dus! Tijdens het MATCH event kunnen jullie in gesprek met werknemers uit de verschillende processen en is er ook een recruiter aanwezig.

Bijzonderheden

 

ADM is één van de grootste agrarische verwerkers en leveranciers van voedingsmiddelen. Wereldwijd werken wij met ruim 40.000 medewerkers om klanten te bedienen in bijna 200 landen. ADM Europoort B.V. verwerkt sojabonen en raapzaad. Het proces van de fabriek ziet er als volgt uit:

– Bulkterminal: De sojabonen en het raapzaad komen via zeeschepen op onze bulkterminal binnen. Hier worden ze door operators gelost met pneumaten en een kraan. Vervolgens gaan ze via transportbanden naar silo’s, vanwaar een deel van de producten direct naar onze fabriek gaat en een ander deel via lichters, schepen, treinen en trucks naar Duitsland getransporteerd wordt om onze locaties daar te bevoorraden.

– Crush & Extraction: De sojabonen en raapzaad die in Europoort worden verwerkt, worden getransporteerd naar onze Crush & Extractiefabriek. Hier worden de sojabonen en het raapzaad door middel van een aantal voorbereidingsstappen voorbereidt op de extractie van olie. Nadat we de ruwe olie hebben geëxtraheerd blijft er meel over. Dit meel is een hoogwaardig product voor de diervoedingsmiddelenindustrie.

– Raffinaderij: De (geëxtraheerde) ruwe olie gaat naar onze raffinaderij, waar we de olie raffineren tot olie en een aantal bijproducten die geschikt zijn voor consumptie. Deze producten worden voornamelijk gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie, maar kunnen ook worden verwerkt tot Biodiesel.

– SPC: Een deel van het meel transporteren wij naar ons Soja Proteïne Concentraatfabriek, waarmee er door middel van een chemisch extractieproces voor wordt gezorgd dat de suikers verwijderd worden uit het product. Dan blijft er een meel met een zeer hoog eiwitgehalte over. Dit hoogwaardige meel wordt verkocht aan bedrijven in de (dier)voedingsmiddelenindustrie.

– Laboratorium: Verder beschikt ADM Europoort een eigen laboratorium, waar continu de kwaliteit van onze producten wordt gecontroleerd op de gewenste kwaliteit en om het proces bij te sturen.

Studeer jij Operationele techniek/operationeel technicus of Vapro A,B,C? Ook Onderhoudstechnicus op alle niveau’s en Hogeschool Rotterdam HBO engineering en werktuigbouwkunde kunnen opdrachten en stages vinden bij ADM europoort. Denk ook aan Hogeschool Den Haag Food Science, STC medewerker havenoperatie op alle levels, HBO chemische technologie, HBO logistics management voor proces gerelateerde stageplekken!

Zie de link naar onze Internationale (roterende) traineeships.

Op alle levels en voor diverse achtergronden hebben wij stages beschikbaar, zoals meelopen in onze crush en extractie of soja proteine fabriek als operator, als onderhoudsmonteur maar ook een onderzoek doen (technisch) proces verbetering vanuit onze engineering afdeling.

Studenten zijn welkom voor een rondleiding over onze bulk terminal, plant of door de fabrieken om een beeld te krijgen bij wat het leren en werken bij ADM in kan houden!

Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.