Favoriet
Terug naar overzicht

Wij zijn er altijd, in stad en haven

Details

Combined Shape
Vr. 1, Za. 2 & Zo. 3 Sep 2023
Kadeprogramma
Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond

De Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond en de Gezamenlijke Brandweer zijn dit jaar weer present op het Veiligheidsplein, naast het World Port Center op de Wilhelminakade. Dit jaar organiseren we op zaterdag en zondag (niet op vrijdag!!) een echte ontdekkingstocht voor jongens en meiden van 6 tot 14 jaar. Kom en doe mee, want we hebben veel te vertellen over ons spannende werk.

Op het plein staat de brandweer van de stad en de haven en de hulpverleners van de ambulance klaar om al je vragen te beantwoorden, maar ook om met ze op de foto te gaan en in de auto te kijken wat ze allemaal bij zich hebben. Spannend hoor.

Je kunt ook meedoen aan de 112-survivaltocht op het plein en leer je alles over het werk van de hulpverleners.

Heb je al eens een brandwond (niet echt natuurlijk!!) gezien en weet je hoe je deze moet verzorgen? Toch handig als je dat weet. Al eens een ambulance van binnen gezien en op de brandcard gelegen? Probeer maar. Of ben je benieuwd hoe je moet reanimeren of hoe je herkent als iemand last van het hart heeft?

Heb je altijd al een brandje willen blussen? Of wil je tegen je ouders kunnen zeggen hoe je ‘ een vlam in de pan’ moet uitmaken. Of hoe belangrijk rookmelders zijn in huis? Leer hier alles over van de brandweermensen van Veilig Leven.

Of heb je al eens gezien hoe een brand geblust wordt in de haven en industrie. Echt spannend om te zien. Die brandweerauto’s en blusslangen zijn wel heel bijzonder! Ze hebben zelfs een drone en een blusrobot. Kom kijken naar de demonstraties.

En als het dan fout gaat en je moet 112 bellen omdat je hulp nodig hebt? Hoe doe je dat dan? Doe mee en leer alles om een goed gesprek met een echte 112 centralist te voeren. Best nog moeilijk hoor!

Altijd al een VR-bril op willen hebben of willen gamen? Kom dan meedoen met het helpen bij een  echt ‘ ongeval of bij het blussen van een brand. Kom naar de VR-tent en laat je verassen.

Oh ja, achterin het boekje staan nog quizvragen. Als je deze goed weet in te vullen en bij ons achterlaat, maak je kans op een dagje meelopen bij de brandweer en andere mooie prijzen. Wie wil dat nou niet!

Kom op en doe mee! Wij vinden het leuk!

Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.