Favoriet
Terug naar overzicht

Kom langs bij de Koninklijke Marine

Details

Combined Shape
Vr. 2, Za. 3 & Zo. 4 Sep 2022
Kadeprogramma
Koninklijke Marine

Op de Parkkade strijkt de Koninklijke Marine neer met de ‘Koninklijke Marine Experience’. Er zijn diverse stands en een Virtual Reality trailer waarbij je virtueel door een marine fregat kan bewegen.

Via een educatief en interactief programma zullen de vele aanwezige militairen bezoekers voorlichten over de mogelijkheden van werken bij de Koninklijke Marine en Defensie.
Er liggen diverse schepen van de Koninklijke Marine; Zr. Ms. Rotterdam (Landing Platform Dock), Zr. Ms. Luymes (Hydrogafisch Opname Vaartuig) en een onderzeeboot. Deze schepen worden vergezeld door een aantal kleinere schepen van de Koninklijke Marine. De schepen houden Open House waarbij bezoekers onder begeleiding van de bemanning de schepen kunnen bezichtigen (met uitzondering van de onderzeeboot, deze is niet toegankelijk voor algemeen publiek).

Er zijn ook diverse andere activiteiten op de Parkkade binnen het terrein van de Koninklijke Marine Experience. Zo zet het Korps Mariniers het Mariniersdorp op waar zij met diverse displays, voertuigen en interactieve stands een kijkje geven in de wereld van het Korps.

Bij het Zeekadetkorps kun je leren trossen en “keesje” gooien! Lukt het jou om in één keer raak te gooien? En als laatste kun je de marine ook in het klein beleven bij de Mini-marine met hun modelbouw schepen.

Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.