Favoriet
Terug naar overzicht

Kom kijken hoe Catchy 2 werkt!

Details

Combined Shape
Vr. 1, Za. 2 & Zo. 3 Sep 2023
Kadeprogramma
Allseas’ Catchy 2

Wist je dat er jaarlijks miljoenen tonnen plastic afval in onze zeeën en oceanen terecht komen? Het meeste afval komt van land en stroomt via rivieren zoals de Nieuwe Maas naar de zee. In de zee wordt het plastic afval afgebroken in kleine deeltjes, zogenoemde micro plastics. Dit is schadelijk voor dieren zoals vissen en vogels en uiteindelijk ook onze gezondheid.

Om te voorkomen dat plastic en ander zwerfafval uit de Nieuwe Maas naar de Noordzee stroomt, heeft Allseas een systeem ontwikkeld dat dit afval 24 uur per dag, 7 dagen per week opvangt. Het systeem heet ‘Catchy 2’ en ligt onder de Erasmusbrug.

Ben je benieuwd hoe Catchy 2  werkt? Het team van Allseas legt dit graag uit. Ook kunnen we vertellen wat er met het opgevangen afval gebeurt.

Catchy 2  onder de Erasmusbrug is niet het enige systeem van Allseas. Vergelijkbare afvalvangers installeerden wij in de haven van Antwerpen (Patje Plastic), in de Vijfsluizerhaven bij Schiedam (Catchy) en in de Waddenhaven op Terschelling (Catchy Mini).

Ons team is op 1, 2 en 3 september van 10:00 tot 18:00 uur aanwezig op het Willemsplein. Kom langs en vraag alles wat je wil weten over het opvangen van afval in rivieren.

Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.