Favoriet
Terug naar overzicht

Kom alles te weten over Catchy 2

Details

Combined Shape
Vr. 2, Za. 3 & Zo. 4 Sep 2022
Kadeprogramma
Allseas – Catchy 2

Wist je dat er jaarlijks miljoenen tonnen plastic afval in onze zeeën en oceanen terecht komen? Het meeste afval komt van land en stroomt via rivieren zoals de Nieuwe Maas naar de zee. In de zee wordt het plastic afval afgebroken in kleine deeltjes, zogenoemde micro plastics. Dit is schadelijk voor dieren zoals vissen en vogels en uiteindelijk ook onze gezondheid.  

Om te voorkomen dat plastic en ander zwerfafval uit de Nieuwe Maas naar de Noordzee stroomt, heeft offshore aannemer Allseas een systeem ontwikkelt dat dit afvalt opvangt. Het opvangsysteem heet Catchy 2 en ligt onder de Erasmusbrug.  

Ben je benieuwd hoe Catchy 2 werkt? Het team dat het opvangsysteem heeft ontwikkeld legt je graag uit hoe het werkt. Catchy 2 vangt 24 uur per dag en 7 dagen per week zowel drijvend afval als afval onder water op. Neem eens een kijkje bij het systeem, dan zul je zien dat er al aardig wat zwerfafval is opgevangen. Ons team vertelt je ook graag wat er met het opgevangen afval gebeurt.  

Catchy 2 onder de Erasmus brug is niet het enige systeem dat door Allseas is ontwikkeld. Eerder ontwikkelden we een afvalopvangsysteem in de haven van Antwerpen, Patje Plastic, en een systeem in de Vijfsluizerhaven bij Schiedam. Allseas werkt elke dag op zee en wil een bijdrage leveren aan het tegengaan van de vervuiling van onze zeeën en oceanen.  

 Ons team is op 2, 3 en 4 september van 10:00 tot 18:00 uur aanwezig op het Willemsplein. Vraag ze gerust alles wat je wilt weten over afvalopvangsysteem Catchy 2.  

Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.