Favoriet
Terug naar overzicht

Kijk mee met het hart van de haven – Bezoek Koole Terminals

Details

Combined Shape
Za. 2 Sep 2023
Combined Shape
08:30 uur (duurt 04:00 uur)
Excursies
Koole Terminals
Tickets vanaf €9

Koole stuwt zijn geïntegreerde en innovatieve dienstenaanbod voor opslag, verwerking, logistiek en energietransitie vooruit.

Breng een bezoek aan Koole Tankstorage Minerals en Koole Tankstorage Botlek.
Je wordt ontvangen met een welkomstdrankje waarna er een bustocht over beide terminals wordt gemaakt. Tijdens deze tocht krijg je een toelichting van een gids van Koole Terminals.

Koole Tankstorage Minerals  is een belangrijke speler in de 24/7 logistieke keten van de Rotterdamse haven en zet zich in voor het optimaliseren van de operaties van olieraffinaderijen en handelaren. De zeer flexibele terminal draagt ​​aanzienlijk bij aan het terugdringen van overliggeld en andere vertragingen. Het is 24/7 toegankelijk en beschikbaar. Koole biedt met haar nieuwe en innovatieve vrachtwagenlaadrek een unieke toegang tot de Nederlandse benzine- en dieselmarkt. De sterk geautomatiseerde en state-of-the-art faciliteit bedient een substantieel deel van de Nederlandse markt. Koole Transport Minerals beschikt over 103 tanks van verschillende afmetingen, waarvan een groot aantal verwarmd kan worden. Dankzij de geavanceerde mengapparatuur kunnen klanten hun producten naar elke gewenste specificatie laten blenden.

Producten
Stookolie, kottermaterieel, gasolie, gasoliecomponenten, diesel, benzine, benzinecomponenten, VGO, ethanol, kerosineblend, HVO en biodiesel.

Koole Tankstorage Botlek is gelegen in het hart van de Rotterdamse haven. De geografische ligging in de haven van Rotterdam geeft het een aanzienlijk voordeel bij het voldoen aan alle soorten transportbehoeften. De dienst Petrochemische Industriële Distillatie heeft een groot aandeel in de markt voor onafhankelijke productdestillatie in Noordwest-Europa. De terminal is gespecialiseerd in de opslag, verwerking en logistiek van duurzame energieproducten die de energietransitie vooruit helpen. Er is een uitgebreide infrastructuur en geavanceerde faciliteiten voor het afhandelen van vrachtwagens, ISO-containers en spoorketelwagens. Alle infrastructuur en faciliteiten zijn verbonden met pijpleidingen die producten naar de wereld verplaatsen. De terminal heeft een bloktreinfaciliteit (spoorvrachtcentrum) voor het vervoer van grote hoeveelheden producten, zoals schone aardolie en grote hoeveelheden vloeibare chemicaliën, per spoorketelwagen.

Bijzonderheden

Vanaf 10 jaar

Legitimatie verplicht

Je blijft in de bus als deze over de terminals rijdt.

Tickets

za. 2 sep 2023
08:30 - 12:30
Busexcursie
Vertrekplaats: Willemsplein - Excursiebusstation, 3016 DR, Rotterdam
Combined Shape
Betaald
Combined Shape
Identificatie
Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.