Favoriet
Terug naar overzicht

Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard

Details

Combined Shape
Vr. 1, Za. 2 & Zo. 3 Sep 2023
Kadeprogramma
Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard

Op onze stand valt er een (water)wereld te ontdekken! Kom en laat je onderdompelen in de fascinerende wereld van 750 jaar waterschap.

Een absolute publieksfavoriet is onze indrukwekkende watertafel. Hierop kunnen bezoekers zelf ervaren wat er gebeurt tijdens een fikse regenbui in stedelijk gebied, zoals Rotterdam. Je kunt het water letterlijk zien stromen en begrijpen waarom effectief waterbeheer zo belangrijk is. Het is een interactieve en educatieve ervaring voor jong en oud.

Daarnaast hebben we een gedetailleerde hoogtekaart van Nederland. Hierop laten we zien hoe ons land eruit zou zien zonder de waardevolle inspanningen van de waterschappen. Het is verbazingwekkend om te zien welke gebieden er onder water zouden staan en hoe de bescherming tegen overstromingen ons land heeft gevormd. Deze visuele presentatie maakt de impact van waterschappen tastbaar.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de technische aspecten van waterbeheer, hebben we een interactieve dijktafel. Hier kun je zelf aan de slag gaan met het bouwen van dijken en ervaren hoe deze structuren ons beschermen tegen overstromingen. Het is een hands-on ervaring die laat zien hoe cruciaal dijken zijn voor ons land.

Naast de interactieve activiteiten hebben we ook informatieve displays en deskundige medewerkers die graag al je vragen beantwoorden. Ze vertellen je graag meer over de geschiedenis, uitdagingen en prestaties van de waterschappen in het verleden, heden en de toekomst

Kom langs op onze stand tijdens de Wereldhavendagen en laat je verrassen door de boeiende wereld van waterschap. We kijken ernaar uit je te verwelkomen en je mee te nemen op een reis door 750 jaar watergeschiedenis van Nederland!

Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.