Favoriet
Terug naar overzicht

Het spoor verbindt Rotterdam met Europa! Bekijk hoe het in zijn werk gaat op de Bertschi Terminal

Details

Combined Shape
Vr. 1 Sep 2023
Combined Shape
09:15 uur (duurt 03:00 uur)
Excursies
Rail Cargo Information Netherlands
Tickets vanaf €9

Weinig mensen weten dat de Rotterdamse haven zich ook kenmerkt door de Rotterdamse Havenspoorlijn. Een ruim 40 km lange goederenspoorlijn tussen de emplacementen Kijfhoek en de Maasvlakte, inclusief de aangesloten emplacementen. Een van de partijen verbonden aan deze spoorlijn is Bertschi.

Bertschi is gespecialiseerd in logistieke dienstverlening voor vloeistoffen en vaste bulkproducten voor de chemische industrie. Bertschi was een van de eerste partijen met intermodaal transport door de Alpen en loopt ook voorop als het gaat om duurzaamheid in het goederenvervoer. Dit wordt onderstreept door de positie van de onderneming als marktleider in intermodaal chemietransport per spoor en over water in Europa, waardoor jaarlijks duizenden kilometers wegtransport worden geëlimineerd. Voortbouwend op haar dichte Europese netwerk van terminals en dochterondernemingen, heeft het bedrijf zich geografisch uitgebreid tot een toonaangevende wereldwijde aanbieder van tankcontainervervoer voor de chemische industrie. Trouw blijvend aan de filosofie van de oprichters, zijn veiligheid en bescherming van het milieu topprioriteiten. Zonder enig compromis!


Vanaf de Bertschi terminal kijk je uit op de Theemswegtracé. Een vier kilometer lang verhoogd betonnen viaduct waarin twee stalen spoorbruggen over de Rozenburgsesluis en de Thomassentunnel zijn verwerkt. Hierdoor hoeven treinen niet meer over de Calandbrug, die regelmatig geopend moest worden. Scheepvaart heeft daar namelijk voorrang. Vanaf 2017 is aan dit traject gewerkt en in 2021 geopend.

Kom kijken hoe de dagelijkse operatie van Bertschi in zijn werk gaat en hoe zij veiligheid hoog in het vaandel hebben. Daarnaast krijg je tijdens deze excursie van ProRail en VolkerRail te horen wat erbij kwam kijken om de Theemswegtracé te realiseren.

Bijzonderheden
  • Niet geschikt voor mensen slecht ter been

Tickets

vr. 1 sep 2023
09:15 - 12:15
Busexcursie
Vertrekplaats: Willemsplein - Excursiebusstation, 3016 DR, Rotterdam
Combined Shape
Betaald
Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.