Favoriet
Terug naar overzicht

Bouw jouw haven van de toekomst | serious game Port Constructor

Details

Combined Shape
vr. 2 Sept
Combined Shape
13:00 uur (duurt 02:00 uur)
Excursies
Havenbedrijf Rotterdam
Tickets vanaf €5,00

Ga de strijd aan in de serious game waarin álles draait om lastige keuzes. Bepaal jij de juiste koers bij de haveninrichting en schat jij positieve effecten het beste in, terwijl je rekening houdt met de negatieve gevolgen van je keuzes? Dan bouw je dé haven van de toekomst…

De toekomstige haven draait op hernieuwbare grondstoffen en is in 2050 klimaatneutraal. Dat vraagt om ingrijpende veranderingen. Hiervoor moeten nu en de komende 25 jaar slimme keuzes worden gemaakt. Zet je in op waterstof, biochemie en circulaire havenactiviteiten en vind je de juiste mix? Kies je voor uitbreiding of herinrichting? Welke investeringen zijn nodig? Welk type bedrijven krijgen de ruimte en waar mogen zij zich vestigen? En welke rol geef je bestaande sectoren in deze transitie?

Met ca. 25 andere deelnemers werk je in kleine teams aan de klimaatneutrale haven van de toekomst. Een echte pressure coocker, want voor 25 jaar havenontwikkeling hebben jullie slechts anderhalf uur de tijd. Samen met jouw teamgenoten maak je keuzes op basis van de informatie die jullie wordt aangereikt. Investeringen, CO2-reductie, ruimtegebruik, opbrengsten, restwarmte, haventerreinen aan diep vaarwater… Deze en andere aspecten nemen jullie mee in jullie afwegingen. Welk team maakt de slimste keuzes en vindt de optimale mix? Ga de uitdaging aan en win!

Deze game geeft je inzicht in:
> de rol van verschillende belanghebbenden
> de technische complexiteit van havenontwikkeling
> strategische beslissingen in havenontwikkeling
> strategische dilemma’s van de energietransitie

Port Constructor is een serious game ontwikkeld door TU Delft, Erasmus UPT, Havenbedrijf Rotterdam, Scheepvaart en Transport College en InThere.

Bijzonderheden

Voorafgaand aan de excursie ontvang je een mail waarin wordt gevraagd om persoonsgegevens van jezelf en je mede bezoekers door te geven. Na aanlevering dienen wij deze gegevens in bij het betreffende excursie bedrijf. Zij verwerken dit voor veiligheidsredenen in hun aanmeldsysteem voor toegang tot de bedrijfslocatie. Deze gegevens worden na de excursie verwijderd uit het aanmeldsysteem.

Vanaf 18 jaar.

Een geldige legitimatie is verplicht.

Tassen worden mogelijk gecontroleerd en moeten achterblijven in de garderobe.

Fotograferen is niet toegestaan.

Tickets

vr. 2 Sept.
13:00 - 15:00
Wandelexcursie
Group
Rolstoelvriendelijk
Combined Shape
Betaald
Combined Shape
Identificatie
World Port Center
Wilhelminakade 909
3072 AP, Rotterdam
Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.