Favoriet
Terug naar overzicht

Bezoek de laboratoria van SGS

Details

Combined Shape
Vr. 1 Sep 2023
Combined Shape
Meerdere tijden (duurt 03:00 uur)
Excursies
SGS Benelux
Tickets vanaf €9

Van een bedrijf gericht op controle van granen, veevoeders en droge bulkgoederen in het begin van de 20ste eeuw, is SGS, mede door strategische locaties vlakbij de havens van Rotterdam uitgegroeid tot de meest toonaangevende organisatie op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering.

Tijdens de Wereldhavendagen nodigen we graag het publiek uit om te ontdekken wat SGS dagelijks doet. Op vrijdag 1 september heeft u de mogelijkheid om één van onze “business units” te bezoeken en zodoende uitleg te krijgen over hoe SGS bijdraagt aan de veiligheid en efficiëntie van uiteenlopende havenactiviteiten.

U heeft de kans om een rondleiding te krijgen binnen een Food, Minerals of Olie, Gas en Chemicaliën laboratorium. Mocht u echter willen weten wat erbij komt kijken om gevaarlijke goederen op een veilige manier te vervoeren, of hoe lasnaden op een niet destructieve wijze gecontroleerd worden? Grijp dan uw kans om op vrijdag 1 september op bezoek te gaan bij SGS!

Hieronder treft u een korte introductie van 4 verschillende “business units” binnen SGS Nederland, elk met een eigen discipline. Op basis van onderstaande introducties kiest u één “business unit” waar u op vrijdag 1 september een rondleiding kunt krijgen. 

1. Sample Management, Dangerous Goods & Cargo Compliance
Een afdeling die gespecialiseerd is in de behandeling van samples of goederen met gevaarlijke stoffen. Denk hierbij aan documentatie, training en advies, maar ook operationele activiteiten zoals verpakken, labelen, omgieten en transporteren van samples of goederen met gevaarlijke stoffen. De afdeling kent verschillende teams, te weten Logistiek, Customer Service & Inspectie die er gezamenlijk voor zorgen dat opdrachtgevers volledig ontzorgd worden op het gebied van gevaarlijke stoffen.

2. Olie, Gas en Chemicaliën laboratorium
Het dynamische laboratorium van de afdeling Natural Resources – Oil, Gas & Chemicals van SGS! Hier vindt een fascinerend scala aan havengebonden analyses plaats. We zijn verantwoordelijk voor het keuren van ladingen van olie- en chemicaliëntankers, wat van cruciaal belang is voor een soepele en veilige afhandeling. Het vertrouwen is zo groot dat in veel gevallen schepen pas geladen of gelost mogen worden nadat SGS de lading heeft goedgekeurd.

In ons Petro-lab voeren we uitgebreide tests uit op diverse brandstoffen, zoals aardolie, benzine, diesel, kerosine en smeermiddelen. Het Chemie-lab daarentegen concentreert zich op de analyse van een breed scala aan chemicaliën, waaronder alcoholen, oplosmiddelen, zuren en amine-producten. Voor deze analyses maken we gebruik van een ultramodern laboratorium met state-of-the-art apparatuur. We zijn trots op onze vooruitstrevende faciliteiten.

3. Food laboratorium
Integriteit, authenticiteit en duurzaamheid zijn kritische factoren in de hele voedselvoorzieningsketen en hebben een aanzienlijke impact op het marktpotentieel. Van vlees en kruiden tot dieet supplementen en diervoeding, helpt SGS de veiligheid en kwaliteit van uw voedingsproducten te waarborgen, in alle sectoren van de industrie.

Als wereldleider op het gebied van audit en certificering hebben we een internationaal netwerk van auditors om ervoor te zorgen dat de geldende regelgeving en normen m.b.t voeding worden nageleefd. Ons netwerk van state-of-the-art laboratoria en wetenschappelijke experts bieden testdiensten en nalevingsdiensten om de voedselveiligheid, kwaliteit en authenticiteit te verifiëren.

Wilt u meer weten over bijv. voedselveiligheid en wat voor analyses er worden uitgevoerd om dit te borgen? Kom dan langs voor een rondleiding door het Food laboratorium van SGS.

4. Mineralen laboratorium
In ons Minerals laboratorum worden mineralen en metalen geanalyseerd waarbij wij de gehaltes aan elementen analyseren. Wij kunnen nauwkeurig aan onze klanten o.a. vertellen hoeveel Koper, Lood en Zink in hun producten zitten. Ook kunnen we Goud en Zilver bepalen met Fire Assay technieken op ons hypermoderne state-of-the-art nieuwe laboratorium. Op basis van onze resultaten en controles worden handelscontracten gesloten en deze mineralen commodities over de hele wereld vervoert.

Een zeer dynamische markt met afwisselend werk, waar geen dag hetzelfde is.

Wilt u meer weten over “Fire Assay technieken” en hoe wij verder de gehaltes van uiteenlopende mineralen analyseren? Kom dan op vrijdag 1 september kijken op ons laboratorium en volg de binnenkomende monsters vanaf ontvangst, via de verschillende lab teams tot hoe wij het finale resultaat rapporteren aan onze klanten. Ontdek hoe wij onze kwaliteit, nauwkeurigheid en veiligheid borgen in onze processen!

Bijzonderheden

Voorafgaand aan de excursie ontvang je een mail waarin wordt gevraagd om persoonsgegevens van jezelf en je mede bezoekers door te geven. Na aanlevering dienen wij deze gegevens in bij het betreffende excursie bedrijf. Zij verwerken dit voor veiligheidsredenen in hun aanmeldsysteem voor toegang tot de bedrijfslocatie. Deze gegevens worden na de excursie verwijderd uit het aanmeldsysteem.

Bezoekers dienen een minimale leeftijd van 12 jaar te hebben, bezoekers t/m 18 jaar dienen vergezeld te worden door een volwassene.

Helaas is dit terrein niet toegankelijk voor mindervalide mensen.

Tickets

vr. 1 sep 2023
09:15 - 12:15
vr. 1 sep 2023
13:45 - 16:45
Busexcursie
Vertrekplaats: Willemsplein - Excursiebusstation, 3016 DR, Rotterdam
Combined Shape
Betaald
Combined Shape
Identificatie
Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.