Zeilschip Eendracht

Dolfijnen spotten op zee, de scheepsdokter aan het werk, navigeren op de sterren…voor ruim 300 kinderen gaat er een nieuwe wereld open tijdens het educatieprogramma van de Wereldhavendagen 2020. Een groep enthousiaste vrijwilligers bezoekt diverse scholen en vertelt alles over het reilen en zeilen aan boord van zeilschip Eendracht en laat het zeilen over de wereldoceanen tot leven komen in hun verhalen.

Voor de kinderen van basisschool de Mullerpier kwamen deze verhalen nog meer tot leven want speciaal voor hen meerde de Eendracht af voor de school. Per groep kregen de kinderen een rondleiding over het schip waarbij ze onder andere over spreekwoorden die zijn ontstaan in de scheepvaart hebben geleerd. Verder kregen zij een snelcursus knopen leggen en leerden zij het maritiem alfabet met seinvlaggen terwijl de bruisende haven van Rotterdam aan hen voorbijtrok.

Zeilschip Eendracht

Met bijna 60 meter lengte, 13 meter breedte en een diepgang van 5 meter is dit zeilschip de grootste gaffeltopzeilschoener van Nederland met Rotterdam als vaste ligplaats. Zeilschip Eendracht valt in de A-klasse zeilschepen. Ook wel tall ships genoemd; de grootste zeilschepen van de wereld. Met zeilschip Eendracht organiseren we actieve zeilreizen, dagtochten, individueel, zakelijk of in samenwerking met goede doelen. Samen met onze ruim 300 vrijwilligers leveren wij een grote diversiteit aan arrangementen.

Ontzettend trots zijn wij dat we de laatste jaren aan boord van de Eendracht steeds meer maatschappelijke projecten organiseren. Dit in samenwerking met andere goede doelen en maatschappelijke organisaties, zoals reizen en vaartochten met Stichting Het Vergeten Kind, Vereniging van Nederlandse Voedselbanken, Centrum voor Dienstverlening en Stichting Jongeren en Kanker.

Aan boord van zeilschip Eendracht inspireren we mensen tot het bevorderen en stimuleren van teamspirit, waarbij de focus ligt op discipline, samenwerken, respect voor jezelf en voor anderen en vooral je veilig te voelen.

Algemene informatie
Voor meer informatie bel of mail naar: Stichting Zeilschip Eendracht Karlijn van de Kamp 010-290 50 09 [email protected]

Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.