Haven beroepen

Heb je ze al gespot in de stad, de Wereldhavendagen-etalages? Op talloze plekken in het centrum van Rotterdam vind je paspoppen met havenoutfits. Zo maak je kennis met allerlei bekende én onverwachte beroepen uit de haven. Kun jij ze allemaal vinden? Hieronder een voorproefje.

Interesse gekregen in een havencarrière? Op vrijdag 1 september vindt tijdens de eerste dag van de Wereldhavendagen het MATCH Career Event plaats, waar je zomaar je nieuwe werkgever kunt ontmoeten. En je kunt het hele jaar door terecht bij werkeninderotterdamsehaven.nl.

Meer info over MATCH

Vopak

Te zien bij: Donner

“Deze outfit wordt gedragen door onze operators. Dagelijks zijn zij op onze terminals actief met het laden en lossen van schepen, tankauto’s en tankwagons, het onderhouden van ons equipment en tanks, en natuurlijk met de opslag van de producten van onze klanten. Producten die een cruciale rol spelen in ons dagelijks leven. Denk bijvoorbeeld aan de energie voor verwarming of vervoer, de chemicaliën als grondstof voor miljoenen nuttige producten en de eetbare oliën om voedsel te bereiden. Samen met collega’s zorgen onze operators ervoor dat alles op een veilige, milieuvriendelijke manier en volgens alle regels wordt uitgevoerd.:

Meer info over Vopak

BAM Infra

Te zien bij: Decathlon

“Dit is de high visibility heren- en dames-bedrijfskledinglijn van BAM Infra Nederland. Deze kleding wordt gebruikt op de bouwplaats. BAM Infra Nederland bouwt al meer dan 150 jaar mee aan de infrastructuur van Nederland. We bouwen aan de weg van n u en voor de generatie na ons. We bouwen aan duurzaamheid en zetten ons voor de volle 100 procent in voor een bereikbaar, veilig en aantrekkelijk, Nederland. Ontmoet ons tijdens de Wereldhavendagen op het BAM-plein op de Kop van Zuid!”

Meer info over BAM

Haven
bedrijf

Te zien bij: de Markthal

“Per jaar bezoeken 30.000 zeeschepen en 100.000 binnenvaartschepen de Rotterdamse haven. De (Rijks-)Havenmeester van Rotterdam is verantwoordelijk voor een veilige, vlotte en duurzame afhandeling van al deze scheepsbezoeken. De medewerkers staan 24 uur per dag, 365 dagen per jaar paraat voor deze taak. Hierbij werken zij samen met nautische dienstverleners zoals slepers en roeiers. Bij de bestrijding van incidenten is er nauwe samenwerking met brandweer en politie. De medewerkers van de Divisie Havenmeester werken vanuit het Haven Coördinatie Centrum en twee verkeerscentrales én zijn actief door heel de haven met patrouillevaartuigen en inspectievoertuigen. Scheepvaartmeesters dragen dit herkenbare uniform. Vanaf hun patrouillevaartuigen assisteren zij schepen, treden op bij overtredingen en helpen bij de bestrijding van incidenten.”

Meer info over Havenbedrijf Rotterdam

Neste

Te zien bij: Etos Central Plaza

“Als procesoperator bij Neste ben je samen met je ploeg verantwoordelijk voor het productieproces en bedien je een van onze fabrieken die duurzame brandstoffen produceert. Je monitort of het productieproces goed verloopt, je neemt monsters in de fabriek en je loopt controlerondes of alles er goed uit ziet. Je zorgt ervoor dat iedereen op een veilige manier kan werken en dat het productieproces zo efficiënt mogelijk verloopt. Jij speelt een essentiële rol in het bedrijf en bent dé technische expert in het hart van de organisatie.”

Meer info over Neste

VRR

Te zien bij: HEMA

“Hier zie je het officiële uniform van de brandweer in Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. In dit pak staan onze moedige brandweermannen en -vrouwen 24 uur per dag, 365 dagen per jaar, paraat. Voor uw en jouw veiligheid! Bij brand gaan ze letterlijk en figuurlijk voor elkaar door het vuur. Maar ook bij verkeersongevallen, stormschade en ongevallen met gevaarlijke stoffen zet de brandweer alles op alles om te helpen waar nodig. Veel liever nog dan het bestrijden van incidenten en het zoveel mogelijk beperken van schade, zijn wij problemen graag voor. Door middel van voorlichting en advies, bijvoorbeeld over het voorkomen van brand, het juist ophangen van rookmelders of het maken van een vluchtplan. Zodat inwoners weten wat ze zelf kunnen doen. Brandveiligheid is tenslotte van ons allemaal.”

Meer info over de VRR
Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.