Editie 2020

Bezoekersinformatie

De Wereldhavendagen is een gratis* driedaags evenement met als doel het publiek kennis te laten maken met de Rotterdamse haven. Het evenement geeft een kijkje achter de schermen bij bedrijven die werkzaam zijn in deze haven door scheepsbezichtigingen, presentaties van bedrijven op de kade, shows op het water en excursies de haven in.

De Wereldhavendagen 2020 vindt plaats van vrijdag 4 september t/m zondag 6 september op de volgende tijden:
Vrijdag 4 september 10.00 – 18.00 uur
Zaterdag 5 september 10.00 – 18:00 uur en 21:00 – 23.00 uur
Zondag 6 september 10.00 – 18.00 uur

*Excursies zijn niet gratis en dient een ticket voor aangeschaft te worden.

Bekendmaking programma

Het programma van de Wereldhavendagen wordt bekend gemaakt op 3 juli 2020. Tickets voor het excursieprogramma kunnen vanaf 10 juli 2020 gekocht worden via onze website.

Wil jij als eerste updates ontvangen en niks meer missen van de Wereldhavendagen? Volg ons dan via Facebook, Instagram en Twitter schrijf je in voor de nieuwsbrief (onderaan op de homepage) en houd de website in de gaten.

Vrijwilliger worden

Het vaste team van de Wereldhavendagen kan niet zonder de hulp van de vele vrijwilligers. Wil jij ook bijdragen aan de Wereldhavendagen? Vanaf maart 2020 is het weer mogelijk je aan te melden om vrijwilliger te zijn gedurende het evenement. Houd onze website in de gaten.

Deelnemer worden

Wil je met je bedrijf deelnemen aan de Wereldhavendagen? Klik dan hier voor alle informatie over de mogelijkheden.

Maritieme Week Rotterdam Festivals

Rotterdam Festivals heeft de ambitie om met diverse organisaties de periode rond de Wereldhavendagen uit te bouwen naar een volledige Maritieme Week. Daarmee worden de Wereldhavendagen het sluitstuk van deze week vol Rotterdamse havenactiviteiten. Stichting Wereldhavendagen is organisator van de Wereldhavendagen die op 4, 5 en 6 september plaatsvinden. Rotterdam Festivals is aanspreekpunt voor de totale Maritieme Week. Rotterdam Festvials kijkt naar festivals en programmaonderdelen rondom de haven, die passen bij Rotterdam als moderne havenstad en daarmee aansluiten bij de Maritieme Week. Het Shantyfestival, de Nacht van de Kaap en de programmering in het Maritiem Museum zijn goede voorbeelden hiervan.

Wil je meer weten over de Maritieme Week neem dan contact op met Rotterdam Festivals.