DIMCO bouwt mee aan de nieuwe Blankenburgverbinding

DIMCO BV is gevestigd in de zeehaven van Dordrecht, is onderdeel van het Belgisch DEME. DEME is een wereldleider op het zeer gespecialiseerde gebied van baggeren, oplossingen voor de offshore-energiemarkt (voornamelijk windmolenparken op zee), infra-maritieme en ecologische werken.

Met meer dan 140 jaar ervaring en 5.200 hoogopgeleide professionals brengt DEME op maat gemaakte oplossingen, innovatie en nieuwe technologie├źn voor de projecten van onze klanten, waarbij deze veilig, effici├źnt en kosteneffectief worden uitgevoerd. DIMCO is begin 2016 ontstaan door een fusie van de civieltechnische bedrijven binnen de groep CFE, waar DEME eveneens onderdeel van uit maakt.

DIMCO (DEME Infra Marine Contractors), werkt als integrale partner van de combinatie BAAK, mee aan de Blankenburgverbinding. De Blankenburgverbinding verbindt de A20 bij Vlaardingen (noordoever) en de A15 bij Rozenburg (zuidoever) met elkaar middels een nieuwe snelweg, de A24. Deze verbinding wordt ingepast in de omgeving en voorzien van een landtunnel op de noordoever en een tunnel onder het Scheur, de Maasdeltatunnel. De Maasdeltatunnel verbindt de noord- en zuidoever van het Scheur/de Nieuwe Waterweg met elkaar. De tunnel, een zgn. afgezonken tunnel, is 945 meter lang en bestaat uit twee tunnelbuizen. In elke tunnelbuis liggen straks drie rijstroken. De realisatie van deze tunnel is een waar huzarenstukje. Voor meer informatie over het project en het informatiecentrum: www.blankenburgverbinding.nl. De nieuwe rijksweg wordt in 2024 opengesteld.
Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.