Deelnemen

Ben je ook enthousiast geworden en wil je met jouw bedrijf deelnemen op 4, 5 en 6 september 2020? Neem dan contact op!

Samen met partners en sponsoren maken we het inhoudelijke programma van de Wereldhavendagen.

Op verschillende kades in het centrum van Rotterdam presenteert jouw (haven)bedrijf zich drie dagen op een unieke manier. Als partner ben je onderdeel van het programma en maak je het publiek enthousiast. Het inhoudelijke verhaal kan ondersteund worden met bijvoorbeeld een schip aan de kade of aanvullend materieel op de kade.

Inclusief in het partnerschap is:

 • Basisplek (pagodetent 5×5) op de kade die verder uitgebreid kan worden;
 • Pagodetent is incl. vloer, eventtapijt en banner met bedrijfsnaam op voorzijde tent – overige maten en tentsoorten zijn op aanvraag;
 • Kaderuimte aan voorzijde van de pagodetent;
 • Mogelijkheid tot afmeren van een schip;
 • Uitnodiging voor kick-off op 2 april 2020. Deze wordt georganiseerd i.s.m. de Koninklijke Marine op de Van Ghentkazerne;
 • Uitnodiging voor één directeur tijdens openingsreceptie van de Koninklijke Marine op basis van beschikbaarheid. De receptie vindt plaats op donderdag 3 september 2020. De stichting Wereldhavendagen mag nodigen op basis van beschikbare plaatsen;
 • 4 kaarten voor de WHD Experience op zaterdagavond 5 september 2020;
 • Locatiemanager op de kade voor productionele ondersteuning;
 • Zichtbaarheid;
  o Vermelding met bedrijfsnaam op plattegrond (hard-copy en digitaal)
  o Vermelding op website met bedrijfsprofiel en programmapagina

Neem contact op met Froukje Fikkers via f.fikkers@wereldhavendagen.nl of 06-11478314 om partner te worden.

Downloade brochure – Op en aan de kade

De Stichting Wereldhavendagen organiseert samen met partners in de haven excursiebezoeken naar (haven) bedrijven. Bezoekers kunnen een kijkje achter de schermen van de moderne wereldhaven krijgen.

Het biedt deelnemende (haven) bedrijven de mogelijkheid om meer bekendheid bij het publiek te genereren en het bedrijf als potentiële werkgever te profileren. De bedrijfsbezoeken zijn al jaren een populair onderdeel van het programma van de Wereldhavendagen.

De Stichting Wereldhavendagen regelt de logistiek rondom het bezoek inclusief het voldoen aan de gestelde ISPS voorwaarden. De groep bezoekers komt op een afgesproken dag en tijd op de bedrijfslocatie voor een rondleiding en eventuele presentatie over het bedrijf. De dag(en), tijdstip(pen) en duur van de excursie zijn in overleg. Daarnaast is het mogelijk om een speciaal jongerenprogramma te organiseren zodat deze doelgroep kennis kan maken met wat er zich in de haven afspeelt.

Daarnaast zijn er exclusieve rondleidingen bij iconen in de stad en bijzondere gebieden met een (historische) link naar de haven, vaartochten en wandelingen. Een enorme diversiteit in aanbod voor een breed publiek.

Het tarief voor deelname is inclusief:

 • Organisatie van de excursie tot aan de bedrijfspoort (publieksvervoer, ISPS voorwaarden, publieksbegeleiding met ervaren havengids, kaartverkoop
 • Uitnodiging voor kick-off op 2 april 2020. Deze wordt georganiseerd i.s.m. de Koninklijke Marine op de Van Ghentkazerne;
 • Uitnodiging voor één directeur tijdens openingsreceptie van de Koninklijke Marine op donderdag 3 september 2020;
 • Kaarten (*) voor de WHD Experience op zaterdagavond 5 september 2020;
 • Zichtbaarheid – Vermelding op website met bedrijfsprofiel en programmapagina.
  * Aantal kaarten voor de WHD Experience afhankelijk van gekozen pakket.

Neem contact op met Rosalie de Paepe via r.depaepe@wereldhavendagen.nl of 06-15315617 om partner te worden.

Download brochure – In de haven

De dagelijkse werkzaamheden die normaliter alleen in het havengebied en op zee plaatsvinden, worden op spectaculaire wijze in het centrum van Rotterdam getoond. Alleen in het weekend van de Wereldhavendagen is dit voor het publiek van zo dichtbij te bekijken.

De demonstraties op het water worden tijdens de Wereldhavendagen prominent belicht in de media en bieden daarom uitstekende mogelijkheden aan deelnemende (haven)bedrijven om activiteiten en speciale vaartuigen extra onder de aandacht van het publiek te brengen.

Nieuwe Maas en Rijnhaven

De Wereldhavendagen biedt onder andere een opvallend en afgebakend demonstratiegebied in het centrum van de Nieuwe Maas. De demonstraties worden voorzien van een professionele speaker, registratie op grote schermen en worden ondersteund door de nautische regie.

In de Rijnhaven zijn er veel mogelijkheden voor watersportactiviteiten- en wedstrijden. Ieder jaar vinden er diverse leuke activiteiten plaats op het ‘rustige’ water in één van de oudste havens van Rotterdam.

Organisaties en bedrijven die hun activiteiten op het water willen demonstreren zijn van harte welkom. Deelname aan het programma op het water is vrijwel in alle gevallen gratis. Aan bedrijven met een commercieel doeleinde wordt een financiële bijdrage gevraagd.

Avondshow

Naast de demonstraties overdag, is het water op zaterdagavond het decor voor de avondshow. Een bijzonder spektakel waarbij in samenwerking met diverse (haven)bedrijven en organisaties een schouwspel ontstaat, waarin prachtige schepen, muziek, licht en vuurwerk de hoofdrol hebben.

Neem contact op met Rosalie de Paepe via r.depaepe@wereldhavendagen.nl of 06-15315617 om partner te worden.

Download brochure – Show en demo’s op het water

Waar bedrijven, studenten en young professionals elkaar vinden.

Het mag geen verrassing heten dat er in de grootste haven van Europa ook veel mensen aan het werk zijn. Werkgelegenheid (direct en indirect) in het havengebied: 385.000 arbeidsplaatsen. En de komende tien jaar komen er nog velen banen bij.
De haven van Rotterdam is dan ook een fantastische plek om te werken en biedt een goed toekomstperspectief voor jongeren. Er zijn volop kansen!

Na het succes van vorig jaar organiseert Stichting Wereldhavendagen op vrijdag 4 september 2020 dan ook voor de tweede keer MATCH.
Dit is hét evenement tijdens de Wereldhavendagen voor studenten en young professionals om kennis op te doen over de arbeidsmarkt en mogelijke toekomstige bedrijven te ontmoeten. Tijdens het evenement buigen we ons samen met partners over diverse vraagstukken op de arbeidsmarkt en hebben bedrijven de kans zich te presenteren aan studenten en publiek.

Deze dag is vol met inhoudelijke workshops en seminars opgezet door diverse partners, een intieme arbeidsmarkt in de event hall en een afsluitende netwerkborrel. De dag wordt bezocht door mbo-, hbo- en wo-studenten en tevens door young professionals. Maak tijdens MATCH kennis met de toekomstige medewerkers van diverse opleidingen. De jonge bezoekers zijn op zoek naar een match op de arbeidsmarkt en maken graag kennis met je bedrijf. Een mooie kans om de vacatures in jouw bedrijf onder de aandacht te brengen bij studenten en starters!

Praktische informatie
Datum: vrijdag 4 september 2020
Locatie: Hotel Roommate Bruno – Wilhelminakade 52, Rotterdam
10:00 – 15:00 uur arbeidsmarkt, workshops & kennissessies
15.00 – 16.00 uur netwerkborrel

Voor meer informatie neem contact op met Froukje Fikkers op 06-11478314.

Download brochure – MATCH

De Wereldhavendagen komt tot stand door samenwerkingen met sponsoren en partners.

Wereldhavendagen is op zoek naar sponsoren

Wil jij samen met ons dit unieke evenement nog verder uitbouwen? Met jouw financiële bijdrage kunnen we het publiek op een aansprekende wijze met de Rotterdamse haven kennis laten maken. Sponsoren en partners stellen ons ook in staat om de zichtbaarheid van het evenement verder te vergroten.

Sponsormogelijkheden

De Wereldhavendagen biedt een unieke gelegenheid om als bedrijf je merk aan een breed publiek en stakeholders te presenteren.
Bedrijven die ons in natura willen ondersteunen zijn zeer welkom. Voorbeelden van materialen die we veel gebruiken zijn: containers, pontons, kranen en sleepboten. Voor sponsoren bieden we aantrekkelijke tegenprestaties.

Graag vertellen we je hier persoonlijk meer over, zodat we op maat de juiste vorm van sponsoring kunnen samenstellen. Neem gerust vrijblijvend contact op met Froukje Fikkers via f.fikkers@wereldhavendagen.nl of op 06-11478314.

Wil je jouw bedrijf extra onder de aandacht brengen bij het publiek? Of wil je gebruik maken van de aanwezige platformen om te adverteren? De Wereldhavendagen heeft hiervoor diverse mogelijkheden:

Voorafgaand aan het evenement

 • Digitale banner op onze website
 • Sponsored nieuwsitem op onze website en B2C en/of B2B nieuwsbrief

Tijdens het evenement

 • Advertentie op hard-copy plattegrond
 • Zichtbaarheid met vlag(gen) op de kades
 • Advertenties en/of video’s op de grote LED-schermen op de kades
 • Digitale banner op onze website
 • Sponsored nieuwsitem op onze website en B2C en/of B2B nieuwsbrief

Neem contact op met Froukje Fikkers via f.fikkers@wereldhavendagen.nl of 06-11478314 voor meer informatie.

Download brochure – Extra zichtbaarheid

Op en aan de kade

Het tarief voor deelname is € 3.099,- exclusief 21% BTW.

In de haven

Het tarief voor deelname is
– 1 t/m 2 excursies is € 1.599,- exclusief 21% BTW.
– 3 t/m 4 excursies is € 2.410,- exclusief 21% BTW.
Bij afname van meer dan 4 excursies wordt het tarief in overleg met de organisatie vastgesteld.

Extra zichtbaarheid

Digitale banner op website
– Positie op homepage, nieuwsberichten en bij programmaonderdelen
– € 1.000,- ex BTW

Sponsored nieuwsitem op de website
– Eigen content en afbeelding
– Doorlink naar eigen website
– € 1.000,- ex BTW

Communicatiepakket
– Vermelding op plattegrond (hard-copy en digitaal)
– Vermelding op website met bedrijfsprofiel en programmapagina
– € 900,- ex BTW

Mast voor een vlag op de kade
– Mast op de kades voor een vlag of banner
– Zelf aanleveren van een vlag
– € 150,- ex BTW per mast

Advertenties en video’s op schermen op de kades
– 2x per uur een video van maximaal 1 minuut op alle schermen simultaan (kosten zijn € 10.000,-) – de video’s hoeven niet identiek te zijn
– 1x per uur een video van maximaal 1 minuut op alle schermen simultaan (kosten zijn € 5.000,-)
– 2x per uur een advertentie op alle schermen simultaan (kosten zijn € 5.000,-) – de advertenties hoeven niet identiek te zijn
– 1x per uur een advertentie op alle schermen simultaan (kosten zijn € 2.950,-)
– 1x per uur een advertentie op alle schermen simultaan op zaterdag en zondag van 12:00-18:00 uur (kosten zijn € 1.450,-)

MATCH

Er zijn verschillende manieren om partner te worden:

Partner Match ‘basis’
– Statafel met 2 barkrukken in Foyer voor bedrijfspresentatie
– Drankjes tijdens dag voor 2 personen
– Lunch voor 2 personen
– Netwerkborrel voor 2 personen met deelnemende bedrijven en studenten
– Profielpagina op website Wereldhavendagen met doorlink naar gewenste eigen bedrijfswebsite
– Promotie van Match via kanalen Wereldhavendagen
Deelname kosten zijn € 750,- exclusief 21% BTW.

Partner Match ‘plus’
Partner Match ‘basis’ met onderstaande aanvullingen;
– Eén half uur inhoudelijke organisatie van kennissessie voor 90 personen ter promotie van bedrijf en openstaande vacatures
– Naamsvermelding in het programma bij deze betreffende sessie
– Gesponsorde vacatures delen via kanalen Wereldhavendagen
Deelname kosten zijn € 1.750,- exclusief 21% BTW.

Sponsor
Partner Match ‘plus’ met onderstaande aanvullingen;
– Logo vermelding bij hoofdsponsors Match
– Logo vermelding op de algemene website van de Wereldhavendagen bij sponsors
– Banner op website Wereldhavendagen
– Logo op alle communicatie aangaande Match
Deelname kosten zijn € 5.000,- exclusief 21% BTW. Er zullen 4 a 5 hoofdsponsors van deze dag zijn.