Bijzondere editie van de Wereldhavendagen afgerond

De haven van Rotterdam was de afgelopen dagen het decor van een bijzondere editie van de Wereldhavendagen. Binnen de gestelde corona-maatregelen kon het publiek kennis maken met de kansen en mogelijkheden die de haven biedt. Hoogtepunten waren daarbij de Koninklijke Marine Experience en de vele excursies diep de haven in.

Het evenement ging afgelopen vrijdag van start met het scholenprogramma ‘De haven komt naar je toe!’. Op deze dag ontvingen scholieren van basis- en voortgezet onderwijs op een laagdrempelige manier informatie over de haven. Zij bezochten onder andere de schepen van de Koninklijke Marine, die verder het hele weekend open waren voor het publiek. Naast deze schepen waren ook enkele historische marinevaartuigen afgemeerd en werd op de kade uitleg gegeven over diverse aspecten van de marine.

Even verderop, in de indrukwekkende turbinehal van de Schiecentrale, puzzelden tientallen teams zich een weg door de ‘Real Life Game – Port Edition’. Vanuit het Willemsplein vertrokken talloze excursies, vaartochten, fiets- en wandeltours het havengebied in. Door de corona maatregelen was het aantal bezoekers op de kade en bij de excursies beperkt. Publiek kreeg toegang op vertoon van een coronatoegangsbewijs. Om een groter publiek te bereiken, was een deel van het programma ook online te volgen. Zaterdagmiddag zagen velen online hoe ’s werelds grootste containerschip Ever Ace in de haven afmeerde. Op zaterdagavond was een online-havenshow, waarbij diverse aspecten van de haven werden belicht.

Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.