Bewoners & bedrijven

De Wereldhavendagen vindt dit jaar plaats op 6, 7 en 8 september 2019. Het evenement start op vrijdag 6 september om 10:00 uur en eindigt op zondag 8 september om 18:00 uur. Op maandag 2 september beginnen de opbouwwerkzaamheden, zoals het plaatsen van tenten, hekken en toiletvoorzieningen. De afbouw vindt plaats op zondagavond 8, maandag 9 en dinsdag 10 september.

Op zaterdag 7 september van 10:00 tot 23:30 uur en zondag 8 september van 10:00 tot 18:30 uur wordt het evenemententerrein voor een groot deel afgesloten voor verkeer. Meer informatie vind je terug in de bewonersbrief die je eind augustus krijgt toegestuurd.

Bewoners en bedrijven die in het gebied van het evenemententerrein wonen / gevestigd zitten krijgen een doorlaatpas. BELANGRIJK: plaats deze doorlaatpas op een zichtbare plek in de auto zodat er geen onnodige oponthoud ontstaat.

Net als voorgaande jaren vindt op zaterdagavond vanaf 21:00 uur een show spektakel met een DJ op de Nieuwe Maas plaats, dat wordt afgesloten met vuurwerk vanaf de Nieuwe Maas. Het avondprogramma is goed te volgen vanaf de Wilhelminakade, Erasmusbrug en de Willemskade.

Gedurende het evenement zijn er vele demonstraties op het water te zien. Bij deze activiteiten is er geluid te horen ter ondersteuning van de demonstraties. Tevens vliegen er gedurende het evenement enkele helikopters laag over de Nieuwe Maas. Voor geluidsklachten kan je contact opnemen met de meldkamer van DCMR Milieudienst Rijnmond, telefoon­ nummer 0888­333 555 (24 uur per dag bereikbaar).

Wij vragen om begrip voor de eventuele overlast, die dit evenement met zich meebrengt. Natuurlijk proberen wij de overlast tot een minimum te beperken. Verder hebben wij uiteraard met Gemeente Rotterdam, Stadsbeheer Schoon afspraken gemaakt om het evenementengebied weer volledig schoon achter te laten.

Wij hopen dat je samen met vele anderen dit prachtige evenement komt bezoeken!