Bedrijven vestigen zich waar talent is

Met opgestroopte mouwen aan de slag met technologie op het hoogste niveau. Investeren in talent is belangrijk om internationaal concurrerend te blijven. Zij maken van Rotterdam de maritieme hoofdstad van Europa.

De kennisintensieve regio beschikt over een compleet systeem van maritieme opleidingen en onderzoekscentra op alle niveaus. Zo worden onder andere veertien maritieme masteropleidingen in het Engels aangeboden. Zowel professionals als studenten kunnen zich hier ontwikkelen. Rotterdam is daarin uniek. Voorbeelden van studies zijn: Shipping and Transport bij STC Group, Marine Technology bij TU Delft en Maritime & Transport Law bij Erasmus Universiteit Rotterdam.

De gemeente Rotterdam werkt aan het versterken van het maritieme cluster. Dat doen we samen met andere regionale overheden, het bedrijfsleven, de kenniswereld en brancheorganisaties.

Onder de naam Rotterdam Maritime Capital of Europe wordt het maritieme cluster in de volle breedte internationaal op de kaart gezet. Want Rotterdam is de thuishaven van het meest complete en competitieve maritieme netwerk ter wereld. In een straal van 30 kilometer is alles aanwezig en dichtbij: industrie, verladers, rederijen, makers, financiers, verzekeraars, transport, grondstoffenhandelaren, scheepsbouwers maar ook hightech start-ups, gespecialiseerde opleidingen en innovatieve onderzoekscentra.

Kijk voor meer informatie over Talentontwikkeling en maritieme opleidingen op https://www.rotterdammaritimecapital.com/nl/informatie/human-capital.

Lees het volledige artikel met Maurice Janssen (EUR, UPT) over Rotterdam als de thuishaven voor talent verder op: https://www.nieuwsbladtransport.nl/brandstories/2020/07/31/bedrijven-vestigen-zich-waar-veel-talent-is-rotterdam/.

Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.