Koninklijke Marine

Een echt marineschip van binnen bekijken? Een onderzeeboot bezoeken? Of liever sportief aan de slag met de mariniers? Tijdens de kadeactiviteiten van de Koninklijke Marine is er meer dan genoeg te beleven voor jong en oud. De marine laat graag zien hoe zij wereldwijd – maar ook in Nederland – wordt ingezet voor vrede en veiligheid op en vanuit zee.

Bezoek de opengestelde marineschepen aan de Parkkade en Holland Amerika Kade en duik in de wereld van het Korps Mariniers aan de Parkkade. Je kunt iedere dag een kijkje nemen aan boord van het grootste marineschip, Zr.Ms. Karel Doorman* of aan boord stappen bij onderzeeboot Zr.Ms. Bruinvis, fregat Zr.Ms. Tromp, patrouilleschip Zr.Ms. Holland en mijnenjager Zr.Ms. Willemstad. Het duikvaartuig Cerberus en de sleepboot Waddenzee maken ook hun opwachting in Rotterdam.

De mannen en vrouwen van de marine vertellen u graag meer over het bijzondere werk dat zij voor Nederland en wereldhaven Rotterdam uitvoeren.

* De Karel Doorman is opengesteld op vrijdag 1 september vanaf 13:00 uur, zaterdag 2 september en zondag 3 september van 10:00 tot 18:00 uur.

 

Tijdschema

  • vrijdag 1 september 201710:00 - 18:00
  • zaterdag 2 september 201710:00 - 18:00
  • zondag 3 september 201710:00 - 18:00

Laatste nieuws

Bekijk al het nieuws
Nieuw hybride patrouillevaartuig

Nieuw hybride patrouillevaartuig

19 januari 2018

Over Energize gesproken! Gister heeft Havenbedrijf Rotterdam een nieuw hybride patrouillevaartuig in de vaart…

Prettige Kerstdagen & een gelukkig nieuwjaar

Prettige Kerstdagen & een gelukkig nieuwjaar

22 december 2017

Stichting Wereldhavendagen wenst iedereen prettige feestdagen & een energiek nieuwjaar!    …

Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

rotterdam-festivals koninklijke-marine