Thema 2017

themavisual-liggend-grootWerelds!

Wat ooit als ééndaags evenement Maritiem ’78 is begonnen, is uitgegroeid tot Nederlands grootste jaarlijkse maritieme festival met honderdduizenden bezoekers verdeeld over drie volle dagen. In 2017 viert de Wereldhavendagen haar 40e editie. Dit gaan we groots vieren met een wereld(s)feest!

Een feest dat recht doet aan de grootsheid van de Rotterdamse haven. Want in Rotterdam… daar kom je de wereld tegen. Vooral op en langs de Nieuwe Waterweg met schepen en goederen van over de hele wereld. Maar ook met de vele toeristen uit alle windstreken, die zelf willen beleven hoe Rotterdam het verleden en toekomst samen laat werken.

Het mondiale Rotterdam zie je ook terug in de focus op innovatie. Hierdoor is en blijft de Rotterdamse haven de ‘smartest port’ en het episch logistiek centrum in Europa en ver daarbuiten. Waar startups, ondernemers en investeerders van over de hele globe in onze haven neerstrijken en daar meehelpen het net weer iets beter te doen dan de dag ervoor. Om zo voorop te lopen om wereldwijde uitdagingen als digitalisering en energietransitie op z’n Rotterdams aan te pakken.

Kortom, Rotterdam staat als wereldhavenstad op de kaart. Daar zijn we trots op. Dat gaan we vieren. Tijd dus om de mouwen op te stropen en ter ere van de 40e editie van de Wereldhavendagen een grenzeloos mooi festival te maken. Spectaculairder en meeslepender dan ooit tevoren… Werelds!

 

Hoofdsponsoren / Partners

Havenbedrijf Rotterdam

‘De Wereldhavendagen laten zien hoe veelzijdig en fascinerend de haven van Rotterdam is. De activiteiten bij de Erasmusbrug maken de haven zichtbaar in het hart van de stad.  Wie op excursie gaat naar een van de vele bedrijven in de haven zelf, ervaart wat er in de haven gebeurt en wat voor werk de haven biedt.’

Bezoek de website van Havenbedrijf Rotterdam


Allard Castelein
President-directeur Havenbedrijf Rotterdam


 

Rotterdam Festivals

‘Honderdduizenden bezoekers komen jaarlijks af op de Wereldhavendagen. Tijdens dit maritieme weekend vieren we de havenstad Rotterdam. Het is dan ook één van de belangrijkste evenementenweekends in Rotterdam. De internationale havenbedrijven in de stad, de spectaculaire schepen, het culturele vermaak aan het waterfront en in het centrum van de stad; daar kan Rotterdam met recht trots op zijn.’

Bezoek de website van Rotterdam Festivals

Johan Moermanrotterdam-festivals

Johan Moerman
Directeur Rotterdam Festivals

 

 


 

Koninklijke Marine

De wereldhaven Rotterdam, kan niet functioneren zonder veiligheid op zee. Een veilige zee is van belang voor de buitenlandse handel, een historisch pijler voor de welvaart van Nederland. De Koninklijke Marine staat, als Navy-Marine Corps Team, voor vrede en veiligheid op en vanuit zee, ver weg en dichtbij huis.

Zo houdt de marine in de wateren rond Somalië de zeeroutes vrij door piraterij te bestrijden. Maar ook worden marine-eenheden veelvuldig ingezet bij bestrijding van drugs-, mensen- en wapensmokkel en bij reddingsoperaties op zee. Dichter bij huis heeft de marine onder andere de taak de zee, kustwateren en havenmondingen mijnenvrij te houden en levert zij ondersteuning aan de grotere zeehavens van Nederland bij verhoogde terreurdreiging opdat de havenwerkzaamheden in dergelijke onverhoopte omstandigheden kunnen doorgaan, ter voorkoming van grote schade aan de economie. De Koninklijke Marine is voor uw veiligheid en het beschermen van de Nederlandse economie continue op afroep beschikbaar: 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Bezoek de website van de Koninklijke Marine

koninklijke-marine

Luitenant-kolonel der mariniers Jan ten Hove
Commandant Van Ghentkazerne

Connectivity partner

KPN_PL01_FC_POS

Sponsoren

Mediapartners

 De Nieuwspeper

Onderwijspartner

Vervoerspartners

Oad logo PMS102-ZWARTlogo-retlogo-ns

 

Het team

Sabine Bruijnincx – Directeur

Marie-Louise Calame – (Vervangend) Projectleider

Margot Gerené – (Vervangend) Projectleider

Erik Schilderman – Junior Projectleider

Regine Wittenberg – Office manager 

Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

rotterdam-festivals koninklijke-marine