Thema 2018

Energize

Energiek

De haven van Rotterdam staat bol van de activiteit, al vijf eeuwen lang. Hier wordt 365 dagen per jaar, 24 uur per dag, keihard gewerkt om onze Hollandse welvaart op peil te houden. We hebben een cruciale rol voor Nederland, maar ook een voorbeeldrol in de wereld. Daarom stoppen we niet alleen al onze energie in de haven, maar halen daar ook steeds meer duurzame energie uit.

Schoon

Rotterdam is de grootste haven van Europa, maar ook hard op weg om de schoonste haven ter wereld te worden. We hebben veel kennis van hernieuwbare energie, CO2-reductie en -opvang in huis. We streven daarmee naar grotere inzet van alternatieve energievormen. Daarbij gebruiken we zelfs onze restwarmte, om de inwoners van de stad te verwarmen.

Energize

Tijdens de Wereldhavendagen kun je zien hoe we die schoonste haven gaan worden. Je gaat kennis maken met vele innovaties, die de Rotterdamse haven naar een schoner tijdperk brengen. Daarnaast krijg je natuurlijk ook gewoon veel energie, van het fantastische programma op en rond het water. Beleef de energie van de Rotterdamse haven. Energize!

Hoofdsponsoren / Partners

Havenbedrijf Rotterdam

‘De Wereldhavendagen laten zien hoe veelzijdig en fascinerend de haven van Rotterdam is. De activiteiten bij de Erasmusbrug maken de haven zichtbaar in het hart van de stad.  Wie op excursie gaat naar een van de vele bedrijven in de haven zelf, ervaart wat er in de haven gebeurt en wat voor werk de haven biedt.’

Bezoek de website van Havenbedrijf Rotterdam


Allard Castelein
President-directeur Havenbedrijf Rotterdam


 

Rotterdam Festivals

‘Honderdduizenden bezoekers komen jaarlijks af op de Wereldhavendagen. Tijdens dit maritieme weekend vieren we de havenstad Rotterdam. Het is dan ook één van de belangrijkste evenementenweekends in Rotterdam. De internationale havenbedrijven in de stad, de spectaculaire schepen, het culturele vermaak aan het waterfront en in het centrum van de stad; daar kan Rotterdam met recht trots op zijn.’

Bezoek de website van Rotterdam Festivals

Johan Moermanrotterdam-festivals

Johan Moerman
Directeur Rotterdam Festivals

 

 


 

Koninklijke Marine

De wereldhaven Rotterdam, kan niet functioneren zonder veiligheid op zee. Een veilige zee is van belang voor de buitenlandse handel, een historisch pijler voor de welvaart van Nederland. De Koninklijke Marine staat, als Navy-Marine Corps Team, voor vrede en veiligheid op en vanuit zee, ver weg en dichtbij huis.

Zo houdt de marine in de wateren rond Somalië de zeeroutes vrij door piraterij te bestrijden. Maar ook worden marine-eenheden veelvuldig ingezet bij bestrijding van drugs-, mensen- en wapensmokkel en bij reddingsoperaties op zee. Dichter bij huis heeft de marine onder andere de taak de zee, kustwateren en havenmondingen mijnenvrij te houden en levert zij ondersteuning aan de grotere zeehavens van Nederland bij verhoogde terreurdreiging opdat de havenwerkzaamheden in dergelijke onverhoopte omstandigheden kunnen doorgaan, ter voorkoming van grote schade aan de economie. De Koninklijke Marine is voor uw veiligheid en het beschermen van de Nederlandse economie continue op afroep beschikbaar: 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Bezoek de website van de Koninklijke Marine

koninklijke-marine

Luitenant-kolonel der mariniers Jan ten Hove
Commandant Van Ghentkazerne

Sponsoren

Drukwerk Flash Logo ABN AMRO

Mediapartners

   

Onderwijspartners

 

Vervoerspartners

Oad logo PMS102-ZWART

Het team

Sabine Bruijnincx – Directeur

Froukje Fikkers –  Projectleider

Rosalie de Paepe – Projectleider

Erik Schilderman – Projectleider

Regine Wittenberg – Office Manager 

Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

rotterdam-festivals koninklijke-marine