Graag stellen wij aan jullie voor…

29 juli 2016

Als Stichting Wereldhavendagen zijn wij elk jaar op zoek naar verbeteringen op zoveel mogelijke gebieden, hieronder valt ook de uitbreiding van het evenemententerrein. Waar vorig jaar Katendrecht als uitbreiding met succes zijn intreden deed binnen het evenemententerrein, staat dit jaar de Rijnhaven centraal. Ook deze uitbreiding brengt tal van nieuwe uitdagingen en mogelijkheden met zich mee met meer capaciteit op de kade, in het water en in het Drijvend Paviljoen. Op het gebied van ontwikkeling geven wij ook graag anderen de kans om mee te denken aan de organisatie van het evenement. We zijn dan ook enthousiast om te vertellen dat wij dit jaar een samenwerking hebben met tweedejaars MEM-studenten aan de Hogeschool InHolland Rotterdam. Zij ontwikkelen hierbij programmering in het evenemententerrein binnen de Rijnhaven. Graag stellen de studenten zich voor en vertellen zij hieronder waarom zij enthousiast zijn over dit project:

Het is bijna zover, op 2, 3 en 4 september vindt het jaarlijkse topevenement de Wereldhavendagen plaats. Dit is een grootschalig Rotterdams evenement dat jaarlijks zo’n 400.000 bezoekers trekt.  Dit jaar is het thema “The Smartest Port”, er wordt ingezoomd op de vele nieuwe innovaties in en rondom de haven.

Wij, Kendall de Haan, Orlando Breeman en Robbert Bergs zijn tweedejaars MEM-studenten aan de Hogeschool Inholland Rotterdam en zijn werkzaam bij het leerwerkbedrijf NEWb. Je werkt hierbij 20 weken aan een opdracht voor een echte opdrachtgever! Het NEWb evenemententeam van dit semester heeft een grote rol gespeeld om de programmering voor de Rijnhaven te bedenken en te organiseren. Terwijl onze klasgenoten vakantie vieren gaan wij keihard door met de organisatie van dit evenementengebied.

Wij ervaren het deelnemen aan de organisatie als een unieke ervaring en daarnaast als erg leerzaam. Bovendien is het erg leuk dat wij bij de Stichting Wereldhavendagen niet als student worden gezien, maar echt worden behandeld als een deel van het team.

Tijdens ons proces hebben wij eerst voor school een businessplan geschreven, vervolgens hebben wij alles uitgewerkt in ons projectplan. In het projectplan werden onze ideeën voor de Wereldhavendagen kenbaar gemaakt en werd daarnaast vermeld hoe wij deze ideeën gaan realiseren. Deze ideeën hebben wij vervolgens in het Drijvend Paviljoen aan de Rijnhaven gepresenteerd aan de directie van de Stichting Wereldhavendagen. Dit was erg spannend, maar achteraf een heel erg leuke en leerzame ervaring. Na deze pitch zijn wij aan de slag gegaan met het productieplan en met dit productieplan houden wij ons tot de dag van vandaag nog steeds mee bezig.

Een van de ideeën die wij gezamenlijk hebben verzonnen is een picknick op het water. Daarnaast hebben wij het idee ontwikkelt om voor de jongere bezoekers zogenaamde Aquabubbles naar de Rijnhaven te halen. Kinderen kunnen in een Aquabubble daadwerkelijk op het water lopen en dat op één van de mooiste locaties van Nederland!

Hierbij een kijkje in de rest van het programma:
– Dordtse Reddingsbrigade
– Bolster Teamrace
– Flyboard Nederland
– Picknick in het water
– Solarboten
– Waste Shark
– Presentatie Rotterdamse Bijnamen tour
– Presentatie Recycled Park

Wat wij als studenten onder andere hebben geleerd is dat de evenementenwereld heel erg dynamisch is en dat niets gelijk met 100% zekerheid vastgezet kan worden, een plan-b achter de hand is dus erg handig en soms zelfs noodzakelijk. Binnen de wereld van evenementen is er erg veel vrijheid en ruimte voor creativiteit.

Wij zien jullie graag bij de Rijnhaven op 2, 3 en 4 september.

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

rotterdam-festivals koninklijke-marine